Rauhalan tila

Rauhalan tila sijaitsee Teiskossa Toijakylässä. Tilan päärakennuksesta suurin osa on rakennettu 1875 ja 50-luvulla sitä on laajennettu. Tilalla sijaitsee monien muiden rakennusten lisäksi vanha pakari, navetta, riihi ja aitta, jotka ovat tälläkin hetkellä hyötykäytössä. Rakennukset on aikoinaan sijoitettu pihapiirin ympärille niin sanotuksi susipihaksi suojaamaan pihapiiriä pedoilta, mutta moni niistä on siirretty kauemmas.

 

Vuonna 2018 tila vaihtoi omistajaa perikunnan myydessä tilakeskuksen ja osan pelloista ja metsästä. Navettaan tuli jälleen elämää ja pikkuhiljaa peltojen keskelle ilmestyi useampi pää popsimaan kesän vihreitä. Tällä hetkellä päärakennusta asuttaa meidän kaksijalkaisten lisäksi weimarinseisojat Wyn ja Ada, kissat Samsara ja Sulo, kanit Sam ja Lily, undulaatit Daisy ja Joey, timanttikyyhkyt Nicole ja Russell sekä käärme Fluffy. Navetassa ja pihapiirissä taasen asustaa poneja, lampaita, vuohia, kanoja, ankkoja ja viiriäisiä.

 

Eläimet ovat meillä sekä lemmikkejä että osana mahdollisimman omavaraista elämäntapaa. Käytämme niistä hyödyksi munia, lihaa sekä villat – ja joskus saamme tilkan maitoakin, kun isoiksi kasvaneet kilit eivät sitä enää tarvitse. Tila ei toistaiseksi tuota virallisesti mitään muuta kuin yrttejä Heinin yrttihoitoja varten. Vuoden 2021 aikana on tarkoitus lisätä munantuotantoa tilamyyntiin asti ja mahdollisesti tuottaa myös yrttejä ja vihanneksia myyntiin.

 

Maatilaa koristaa laaja valikoima erilaisia puita ja pensaita, hyötykasveja, rohtoyrttejä sekä kauniita perinneperennoja ja vähän uudempiakin kukkia. Päivien ilona tilan yli lentelee palokärki, ruskosuohaukka, sepelkyyhkyjä ja lukuisia muita lintuja.